Terveyttä ja energiaa kestävyyskuntoa kehittämällä

Kestävyyskunto on tärkein fyysisen kunnon elementeistä. Kestävyyskunnon kohotessa sydän- ja verenkiertoelimistö kykenee yhä paremmin huolehtimaan siitä, että happea ja energiaa riittää koko kehon tarpeisiin. Hyvästä kestävyyskunnosta on myös monia terveydellisiä etuja. Hyvän kestävyyskunnon tuottamat ominaisuudet vähentävät vaaraa sairastua moniin sairauksiin, joita ovat mm.  valtimosairaudet, kohonnut verenpaine, tyypin 2 diabetes ja metabolinen oireyhtymä.

Kestävyyskuntoa kehittäviä lajeja ovat esimerkiksi kävely, juoksu, uinti, pyöräily, rullaluistelu ja hiihto sekä erilaiset aerobiset ryhmäliikuntalajit. Kestävyyskunnon kohottaminen kannattaa aloittaa maltilla esim. lisäämällä liikkumista arjessa, tämän jälkeen voi edetä kohti suunnitelmallisempaa harjoittelua. Olemme koonneet harjoitteluohjeet eri tasoisille liikkujille, joista voit poimia sinulle sopivimman. Iloa kunnon kohotukseen!

Liikuntaohjelma Taso1  Olet aloittamassa liikkumista ja koet tai sinulta on mitattu, että kuntosi on suhteessa ikäisiisi heikolla-tyydyttävällä tasolla. Tällä ohjelmalla pääset mukavasti liikkeelle. Katso vinkit myös liikkeelle lähtöön.
Liikuntaohjelma Taso2  Liikut jo jonkin verran ja koet tai sinulta on mitattu, että kuntosi on suhteessa ikäisiisi keskitasoinen-hyvä. Tällä ohjelmalla saat rytmiä harjoitteluusi.
Liikuntaohjelma Taso3

Liikut runsaasti ja koet tai sinulta on mitattu, että kuntosi on erittäin hyvä – huippu. Tällä ohjelmalla saat lisää rytmiä , monipuolisuutta ja kuormituksen vaihteluita harjoitteluusi.